Uusi ja raikas duo Sitku yhdistää musiikissaan orgaanista räppiä ja poppia – uusi single ”Hirveä pari” julkaistiin tänään

Uusi ja raikas duo Sitku yhdistää musiikissaan orgaanista räppiä ja poppia – uusi single ”Hirveä pari” julkaistiin tänään

13.10.2017 Uutiset Sitku

”Hirveä pari on tarina kahden erilaisen ihmisten välisestä vetovoimasta ja ihastumisen aiheuttamasta päänsisäisestä kriiseilystä”

Kuuntele Hirveä pari tästä: https://lnk.to/hirvea-pari

Sitku on laulaja-kitaristi Rosa-Marian ja räppäri Tiia Karoliinan muodostama yhtye, joka julkaisi tänään toisen singlensä ”Hirveä pari”. Duo teki näyttävän debyytin toukokuussa julkaisemalla singlen ”Helsinkiin” sekä lämmittelemällä Haloo Helsinki! -yhtyettä osalla tämän kevätkiertueen keikoista. Tämän jälkeen yhtye on esiintynyt mm. TubeConissa sekä Helsinki Pride -puistokonsertissa.

”Helsinkiin” esitteli letkeällä otteella orgaanista räppiä ja poppia esittävän yhtyeen. Duon ja tuottaja Erno Laitisen käsialaa oleva ”Hirveä pari” lisää keitokseen rock-sävyjä ja entistä enemmän vuoropuhelua duon räpin ja laulun välillä. Kappale käsittelee sanoituksissaan ihastumista:

Hirveä pari on tarina kahden erilaisen ihmisten välisestä vetovoimasta ja ihastumisen aiheuttamasta päänsisäisestä kriiseilystä. Siitä kun on ihastunut johonkin ihmiseen, mutta ei ole ihan varma uskaltaako/kannattaako kertoa sitä sille. Kun kemiat iskevät pään odottamatta sekaisin, niin välillä on helpompi heittää asiat aivan lekkeriksi ja pyöritellä ajatusta siitä, että meistä tulis ihan hirveä pari”, kuvailevat Rosa-Maria ja Tiia Karoliina.

Jo useamman vuoden kasassa ollut Sitku sai alkunsa Tiia Karoliinan ja Rosa-Marian tavattua Helsingissä toistensa keikoilla. Sitkun musiikki on tunnelmaltaan rentoa ja letkeää, mutta tekstit ovat puhuttelevia. Elämän kipeitäkin asioita käsitellään, mutta perimmäisenä tunteena on toivo. Debyyttisingle Helsinkiin tiivisti duon tarinan tähän päivään asti:

Kun tavattiin Rosan kanssa, asuin vielä Oulussa. Tavattiin Helsingissä toistemme keikoilla, tutustuttiin ja alettiin duunata enemmän musaa. Tehtiin ensin etänä, mutta kerran Helsingissä tavatessamme Rosa soitti biisin kertsin ’Hei mä muutan Helsinkiin’. Se oli eka biisi joka tehtiin valmiiksi ja seuraavana syksynä biisin mukaisesti muutin Helsinkiin ja alettiin tekemään enemmänkin musaa,” kertoo Tiia Karoliina.

Tulevaisuuden tavoitteena on työstää lisää musiikkia ja saada sille kuulijakuntaa. Yksi lyhyen tähtäimen isoimmista tavoitteista on päästä tekemään enemmänkin keikkoja ja soittamaan mm. kesäfestareiden lavoille. Radiosoittoa toki myös toivotaan. Sitku on pitkän tähtäimen bändi ja toivommekin, että teemme musiikkia yhdessä vielä vuosien kuluttua. Kaikista suurin toive on tietenkin se, että saisi tehdä musiikkia elääkseen”, kertoo Rosa-Maria.

https://www.instagram.com/sitkuyhtye
https://www.facebook.com/sitkuyhtye

Pressikuvat:
http://www.sonymusic.fi/artist/sitku

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter