Radio Suomi keräsi kuuntelijoiltaan tarinoita viime jouluna ja nyt tarinat saavat uuden muodon Suomen huippumuusikoiden käsittelyssä. Mikko Kuustonen, Janna, Redrama, Arja Koriseva, Hector, Leo, Aleksanteri Hakaniemi, Nomi, Jonsu, Samae Koskinen, Pihlaja ja Ollie esittävät tuoreet joululaulunsa konsertissa Helsingin Kulttuuritalolla 15.12. Anna Laulu Lahjaksi – Radio Suomen joulukonsertti myös taltioidaan ja Yle TV1 esittää sen joulupäivänä 2018. Liput konserttiin tulevat myyntiin maanantaina 10. syyskuuta Ticketmasterissa.

Anna Laulu Lahjaksi on Sony Musicin ja Ylen yhteistyö, joka uudistaa kotimaista joululauluperinnettä ja tarjoaa henkilökohtaisia ja koskettavia elämyksiä. Koskettava kirje sotarintamalta ja piristys rakkaan siskon arkeen – muun muassa näihin tarinoihin liittyvät henkilöt saavat tänä jouluna lahjaksi laulun. Radiokuuntelijoiden tarinat kertovat läheisten merkityksestä, siitä miten ihminen löytää itsestään voimaa rankoissakin olosuhteissa ja siitä, kuinka tärkeää on itsestäänselvyyksien kyseenalaistaminen. Vaikuttavan, paikan päällä koettavan, sekä televisioitavan konserttielämyksen lisäksi kappaleet julkaistaan myös levynä sekä musiikkipalveluissa. Anna laulu lahjaksi -levy julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Siskosten Anun ja Riitan tarina oli koskettava. Koin sen olevan tarina ihmisyydestä, rakkaudesta, lämmöstä ja siitä, että yhdessä me ihmiset pystymme kumma kyllä selviämään melkein mistä vain. Oli valtava kunnia tehdä tätä yhdessä tuottaja-säveltäjä Aki Sihvosen kanssa. Halusin laulun olevan muutakin kuin joululaulu. Biisi, joka kertoo kaikenlaisesta rakkaudesta ihmisten välillä. Perheen keskellä, parisuhteessa, ystävyydessä, veljien ja siskojen välillä. Tämä oli iso haaste, jonka otin juuri sen takia, että siinä onnistuminen jännitti. Mutta nyt olen ihan fiiliksissä biisistä! Sain huikean inspiraation Anun ja Riitan tarinasta ja samalla siitä aukesi rakkauslaulu. –Redrama

Joulu on monella tavalla erityinen aika vuodesta ja se näkyy ja kuuluu myös musiikissa. Saimme Suomen parhaat artistit mukaan luomaan uudenlaista joululauluperinnettä ja odotamme innolla, minkälaisia kappaleita Radio Suomen kuuntelijoiden tarinoista syntyy, kertoo Sony Musicin markkinointijohtaja Tomi Saarinen.

Konsertti kuullaan suorana Yle Radio Suomessa 15.12. klo 19.00 ja nähdään jouluna Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Konsertin Kapellimestarina toimii Lasse Piirainen ja juontajana Olga Ketonen. Laulujen tekoprosessia ja artistien valmistautumista konserttiin seurataan Yle Radio Suomen torstai-illoissa 6.9. alkaen Olga Ketosen juontamassa Radio Suomen ilta -ohjelmassa syksyn ajan.

Anna laulu lahjaksi Facebook-sivulle pääset klikkaamalla tästä
www.yle.fi
www.sonymusic.com
www.ticketmaster.fi
www.kulttuuritalo.fi

Konsertti:
Anna laulu lahjaksi – Radio Suomen joulukonsertti
Mikko Kuustonen, Janna, Redrama, Arja Koriseva, Hector, Leo, Aleksanteri Hakaniemi, Nomi, Jonsu, Samae Koskinen, Pihlaja ja Ollie

Kulttuuritalo, Helsinki
15.12. klo 19:00
Ovet klo 17:30
Konsertissa on väliaika.
Katsojia pyydetään saapumaan paikoilleen 18:30 mennessä, sillä konsertti taltioidaan.

Liput:
Palvelumaksuineen alkaen 45 euroa Ticketmasterista.
Lipunmyynti konserttiin alkaa maanantaina 10. syyskuuta klo 9.

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter